Téli gumik 2021

Ebben lehet segítségünkre az ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V.) által minden évben elvégzett téli gumi teszt. 2021-ben két méretet vizsgáltak, a tesztek során összesen 34 gumiabroncsot vettek górcső alá. Az eredmények bárki számára elérhetőek, de mi most kicsit segítünk, annak, aki szeretne egy jó tippet a gumiabroncs vásárlás előtt – aki csak a számoknak hisz, annak természetesen az eredmények is elérhetőek lesznek az alábbiakban. Lássuk tehát melyek ma a leginkább ajánlott abroncsok.   

225/50R17

Ez a méret széles körben elterjedt olyan járműveknél, mint az Audi A4 és BMW3. Ebben a méretben 18 modell teljesítményét hasonlították össze. A tesztek során 3 gumiabroncs is jól teljesített, de további jó hír, hogy másik tizenhárom gumi is megfelelő minősítést kapott. Mindössze két modellt soroltak a „gyenge” kategóriába.

Az első hármas

A Dunlop Wintersport 5, a Michelin Alpin 6 és a Goodyear Ultra Grip Performance+ a főbb kategóriákban kiváló eredményt értek el, így fenntartás nélkül ajánljuk őket. A Dunlopnak sikerült rekordot döntenie havas úton, a felső hármas legjobb üzemanyag fogyasztásával együtt. A Michelin – mint mindig – a legkevesebb kopást mutatja. A Goodyear pedig valahol középen áll jó teljesítményt nyújtva minden úttípuson, de a legjobb eredmény nélkül.

195/65R15

Az új járművek abroncsmérete folyamatosan növekszik, az idei tesztméret még Magyarországon is a második legkeresettebb, legalábbis a téli gumiknál. Elterjedt az olyan autóknál, mint az Opel Astra vagy a VW Golf.

Ebben a méretben 16 modell teljesítményét vetették össze. Bár egyik szereplő sem mutatott súlyos gyengeségeket, négy modell „jó”, tizenegy „kielégítő” és egy „elégséges” minősítést kapott.

A négy éllovas

A Dunlop Winter Response 2, a Goodyear Ultra Grip 9 Plus, a Michelin Alpin 6 és a Vredestein Wintrac kiváló teljesítményt nyújtottak minden fő kategóriában. A Dunlop és a Goodyear száraz és havas úton nyújtott teljesítményük miatt került be a legjobb négy közé. A Dunlop emellett még mindig az egyik legjobb az üzemanyag fogyasztás szempontjából. A Michelin ebben a méretben is a legjobbnak bizonyult a leghosszabb élettartam tekintetében, ráadásul száraz úton is kiváló eredményt ért el. A Vredestein is jó választás lehet: a legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztást ötvözi az alacsony kopással.

Azonban érdemes figyelembe venni az egyéni vezetési stílust, hiszen általában egy kielégítő (és olcsóbb!) gumiabroncs tökéletes választás lehet. Ezért érdemes szélesebb körben válogatni a kínálatból. Ha nem tudod, hogy a Te autódnak melyik a legmegfelelőbb téli gumi szett, akkor kérhetsz Tőlünk segítséget elérhetőségeink egyikén. Intézheted a téli gumi vásárlást kényelmesen, online a weboldalunkról.

2021.09.27.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.