Gumiabroncs-helyes-tarolasa
Gumiabroncs helyes tárolása

Az autónk gumiabroncsai is az évekkel öregednek, de a helyes tárolással sokat tehetünk az élettartamuk növeléséért.

Bővebben
Vigyazz-kesz-CASHBACK
Vigyázz, kész, CASHBACK!

Most igazán megéri Michelin gumiabroncsot vásárolni!

Bővebben
Milyen-gyakran-kell-a-gumiabroncs-levegonyomasat-ellenorizni
Milyen gyakran kell a gumiabroncs levegőnyomását ellenőrizni?

Miért fontos a gumiabroncs levegőnyomását ellenőrizni? Ez az alig pár percet igénybe vevő feladat hozzájárul többek között a biztonságos közlekedéshez, ugyanis csak a jó állapotú gumik nyújtanak megfelelő tapadást az utakon. Emellett javítja a jármú teljesítményét és üzemanyag-hatékonyságát, segít meghosszabbítani a gumiabroncs élettartamát.

Bővebben
Sava-Cargo-5-A-potkocsi-gumiabroncs-ami-hosszabb-elettartamot-es-jobb-uzemanyag-hatekonysagot-kinal
Sava Cargo 5: A pótkocsi gumiabroncs, ami hosszabb élettartamot és jobb üzemanyag hatékonyságot kínál

Sava Cargo 5: A pótkocsi gumiabroncs, ami hosszabb élettartamot és jobb üzemanyag hatékonyságot kínál

Bővebben
Miert-jo-valasztas-a-Taurus-Winter-gumiabroncs
Miért jó választás a Taurus Winter gumiabroncs?

A hideg időszak közeledtével ideje felkészülnünk az időjárás és vele együtt az útviszonyok változására is. Mit is jelent ez pontosan? Amellett, hogy odafigyelünk a megfelelő hűtőfolyadékra, az akkumulátor teljesítésére, és lecseréljük a szélvédőmosónkat nyáriról télire, nagyon fontos, hogy időben cseréljük le autónk tappancsait is. Ugyanis 7 Celsius fok alatt a nyári gumiabroncsok már nem biztosítanak megfelelő tapadást. De mégis milyen abroncs jó választás? Elhoztuk most Nektek a Taurus Winter gumiabroncsokat, nézzük, hogy miért érdemes ezt választani:

Bővebben
LandSpider
LandSpider

A Landspider egy fiatal gumiabroncs-gyártó cég, amely különféle járművekhez gyárt abroncsokat. A személy-, SUV-tól és kisteherautótól a kereskedelmi teherautó- és busz gumiabroncsokig

Bővebben
5-jel-hogy-ideje-ujra-cserelni-regi-abroncsaidat
5 jel, hogy ideje újra cserélni régi abroncsaidat

Számos szempontból fontos a megfelelő gumiabroncs használata, kihatással lehet az üzemanyagfogyasztásra, és biztonsági okokból is rendkívül fontos szerepe van, hiszen a téli jeges utakon nem például nem nyújt megfelelő tapadást egy nyári abroncs. De nem csak arra kell odafigyelnünk, hogy évszaknak megfelelő gumikat használjunk, hanem arra is, hogy megfelelő állapotúak legyenek. De hogyan tudjuk eldönteni, hogy milyen állapotúak az autónk abroncsai? Íme néhány tipp, hogy könnyebben el tudjuk dönteni:

Bővebben
Johet-a-levego-nelkuli-gumiabroncs
Jöhet a levegő nélküli gumiabroncs?

Maga az ötlet bár nem új, hiszen találkozhattunk már a Tweel gumiabroncsokkal, azonban a Michelin egy olyan gumiabroncson dolgozik, ami szerkezetében és összetételében fejlettebb, ezt pedig a Michelin Unique Puncture-proof Tire System (UPTIS) prototípusa testesíti meg. Mivel levegő nélkül működik, így többé nem jelenthet gondot a lapos gumi és a deffekt.

Bővebben
Valtozas-a-magyar-jogositvanyoknal
Változás a magyar jogosítványoknál

A múlt hónap végén nagy változást jelentettek be, a buszvezetői képzésre vágyók örömére. Eddig ugyanis aki szerette volna megszerezni az autóbusz vezetésre jogosító D kategóriás jogosítványt, előbb rendelkeznie kellett C, azaz teherautó vezetésére alkalmas jogosítvánnyal. Ami természetesen nem csak időben, de anyagilag is terhelte az autóbusz vezetésre vágyókat.

Bővebben
Miert-erdemes-Sava-Trenta-2-nyari-gumiabroncsot-valasztani-kisteherautonkra
Miért érdemes Sava Trenta 2 nyári gumiabroncsot választani kisteherautónkra?

Sava Trenta 2 gumiabroncs a legjobb választás a költségtudatos vezetők számára. Megbízható kezelhetőség és kiváló teljesítmény száraz és nedves útfelületen egyaránt.

Bővebben
Milyen-szempontokat-kell-figyelembe-venni-nyari-gumiabroncs-valasztasanal
Milyen szempontokat kell figyelembe venni nyári gumiabroncs választásánál?

Nem könnyű megmondani azt, hogy melyik a legjobb gumiabroncs, hiszen ami az egyik autósnak tökéletes választás, nem biztos, hogy nekünk is az. Ezért megpróbáltunk összegyűjteni néhány szempontot, amit érdemes figyelembe venni mielőtt nyári gumiabroncsot vásárolnánk.

Bővebben
IF-VF-technologia
IF-/VF-technológia

Jobb talajvédelem, több üzemanyag megtakarítás. Mi is az IF-/VF-technológia?

Bővebben
Negyevszakos-gumiabroncs
Négyévszakos gumiabroncs

Ön számára a négyévszakos gumiabroncs a legmegfelelőbb..

Bővebben
Uzemanyag-hatekony-vezetes
Üzemanyag-hatékony vezetés

Vezetési stílusunk nagyban befolyásolja az üzemanyag fogyasztást, különösen a téli időszakban. Összegyűjtöttünk néhány üzemanyaghatékony vezetési tippet.

Bővebben
Valtozas-a-mezogazdasagi-gepek-vizsgaztatasa-teren
Változás a mezőgazdasági gépek vizsgáztatása terén

Az építési és közlekedési miniszter rendeletmódosítása megjelent a Magyar Közlönyben. A rendeletmódosítás vonatkozik a jármű-kategóriák megnevezésére, a járműbe szerelt e-segélyhívó időszakos megvizsgálására, valamint a járműve, járműalkatrészek jóváhagyására is – olvasható a Világgazdaság oldalán. A jogszabálymódosítás január 20-án jelent meg, és a kihirdetést követő ötödik napon, azaz január 25-én hatályba is lép.

Bővebben
Miert-jo-valasztas-a-Hankook-SmartFlex-TH31-potkocsi-gumiabroncs
Miért jó választás a Hankook SmartFlex TH31 pótkocsi gumiabroncs?

A Hankook Tire a világ egyik legnagyobb gumigyártó cége, amelyet 1941-ben Dél-Koreában alapítottak. 2006-ban épült meg az első európai gyár Magyarországon. Ma már 160 országban forgalmazza termékeit, emellett több autógyár első számú választott gumiabroncs beszállítója. Széles választékban megtalálhatóak termékeik, ugyanis gyártanak gumiabroncsokat elektromos járművekhez, személygépkocsikhoz, kisteherautókhoz, teherautókhoz, buszokhoz, de termékpalettájukon megtalálhatóak a versenyabroncsok is.

Bővebben
Mit-jelent-az-MS-jeloles-a-gumiabroncs-oldalfalan
Mit jelent az M+S jelölés a gumiabroncs oldalfalán?

Biztosan mindenki találkozott már a gumiabroncs oldalfalán található M+S jelöléssel. Ez az a jelölés, amivel kapcsolatban a legtöbb autóvezető nem teljesen biztos a pontos jelentésében. Ugyanis megtalálhatjuk a téli és négy évszakos gumikon, de ugyanúgy megtalálható néhány 4x4 gumiabroncs oldalfalán is. Mit is jelent pontosan az M+S jelölés?

Bővebben
Mi-a-kulonbseg-a-teli-es-a-nyari-gumiabroncs-kozott
Mi a különbség a téli és a nyári gumiabroncs között

A környező országokban mivel a téli időszakban kötelező a téli gumiabroncs használata, az autó tulajdonosok között fel sem merül a kérdés, hogy vajon valóban fontos-e évente kétszer cseréltetni a gumikat. Viszont mivel Magyarországon nincs erre vonatkozó jogszabály, és az elmúlt években nem is volt igazán téli időjárás, néhányakban felmerül a kérdés, hogy tényleg szükséges-e a téli gumi használata. Ebben a kérdésben szerettünk volna segíteni Nektek, ezért készítettünk egy összeállítást, amiből megtudhatjátok, hogy mi a különbség a téli és a nyári gumiabroncsok között.

Bővebben
Mezogazdasagi-gumi-valtomeret
Mezőgazdasági gumi váltóméret

A hatékony termeléshez elengedhetetlenek a megfelelő mezőgazdasági gépek, amik pedig csak akkor működnek jól, ha jó minőségű és persze megfelelő méretű gumiabroncsokat választunk hozzájuk. De mégis mire kell odafigyelnünk a gumiabroncs választásánál?

Bővebben
Milyen-informaciok-vannak-feltuntetve-a-gumiabroncs-oldalfalan
Milyen információk vannak feltüntetve a gumiabroncs oldalfalán?

Az oldalfalon található jelölések fontos információkat tartalmaznak számunkra. Készítettünk egy rövid összefoglalót, hogy könnyebb legyen értelmezni az ott talált betűket és számokat.

Bővebben
Debica-Frigo-2
Debica Frigo 2

A Debica Lengyelország piacvezető gumiabroncs gyártója, a Goodyear csoport kedvező árú márkája. A Debica Frigo 2 egy árban versenyképes gumiabroncs, a minőségre pedig a Goodyear név a garancia.

Bővebben
Alliance-Agri-Star-II
Alliance Agri Star II

A nagy sebességű, névleges AGRI STAR II rétegzett réteg technológiával (SLT) érkezik – két réteg egyedülálló kombinációja: a felső réteg egyszögű profillal és az alsó réteg többszögű profillal. A gumiabroncs 40%-os kopása után a fül alsó rétege érintkezik a talajjal, ami megnöveli a középső részének érintkezési felületét. Ez javítja az abroncs útképességét és teljesítményét. Az AGRI STAR II megnövelt gumi térfogata növeli a merevséget, ami jobb kopásállóságot eredményez.

Bővebben
Mikor-es-hol-kotelezo-a-teli-gumi-hasznalata
Mikor és hol kötelező a téli gumi használata

Bár Magyarországon még mindig nem kötelező a téli gumiabroncs használata, azért mi nem javasoljuk a nyári gumival való közlekedést a jeges utakon. Szakértők szerint érdemes az autónkon is téli tappancsokra váltani akkor, amikor a napi hőmérséklet 7 fok alá esik.

Bővebben
Taurus-601-teli-gumi
Taurus 601 téli gumi

A Taurus 601 téli gumi egy budget kategóriás abroncs, amely a rendkívül jó ár/érték arány miatt az egyik legkeresettebb és legsikeresebb mintázat. Ez a gumiabroncs az Autobild 2018 által végzett teszten is részt vett, ahol bizonyíthatta megbízhatóságát. Ezt a mintázatot kizárólag személygépkocsikra gyártják 13” és 14” méretekben.

Bővebben
ADAC-2022-teszt-legjobb-teli-gumijai
ADAC 2022 teszt legjobb téli gumijai

Ha még nem tetted le a voksod egy gumiabroncs márkánál sem, vagy nem tudod, melyik lenne a neked megfelelő választás, nem kell aggódnod, segítünk! A 2022-es teszt alapján összefoglaltuk az idei év legkiemelkedőbb márkáit.

Bővebben
Felkeszules-a-telre
Felkészülés a télre

A hideg időben, ködben, esőben, hóban a látási viszonyok megváltozásával minden sofőrnek javaslott a felkészülés a téli időszakra. Esőben a csúszós utak miatt megnő a féktávolság, télen a lefagyott utakkal kell vigyáznunk.

Bővebben
Ceat-AWI-305-gumiabroncs
Ceat AWI 305 gumiabroncs

A nem irányított futófelület-mintázat segít a FARM IMPLEMENT AWI305-nek megakadályozni a megcsúszást kanyarodás közben. A nagyobb lábnyom és a vállnál nyitott nagy fülek maximális stabilitást biztosítanak.

Bővebben
Michelin-Alpin-6-Biztonsag-zord-teli-idoben--hosszu-tavra-tervezve
Michelin Alpin 6: Biztonság zord téli időben – hosszú távra tervezve

A Michelin legújabb generációs téli gumiabroncsa rendkívül nagy biztonságot nyújt a zord téli időben. Elődjéhez képest nedves úton 6%-kal, míg havas útfelületen 8%-kal jobb teljesítményt nyújt. A többrétegű futókeveréknek köszönhetően élettartama 20%-kal hosszabb versenytársaiénál. Újonnan és kopott állapotban is megfelelő tapadást és biztonságos úttartást biztosít.

Bővebben
Teli-gumik-2021
Téli gumik 2021

Az ősz beköszöntével búcsút kell vennünk a nyári napsütéstől és fel kell készülnünk az időjárás és vele együtt az útviszonyok megváltozására is. Ezért a hideg idő közeledtével ideje autónkat is felkészítenünk a télre. Mit is jelent ez pontosan? Oda kell figyelnünk a megfelelő hűtőfolyadékra, érdemes az akkumulátor teljesítőképességét ellenőriztetni, be kell szereznünk téli szélvédőmosó folyadékot, jégkaparót. Ezek mellett nagyon fontos, hogy a nyári gumikat lecseréljük, hiszen a téli gumi biztosítja a megfelelő tapadást havon, jégen és nedves úton. De milyen téli gumit válasszunk?

Bővebben
Sava-5-termekcsalad-Az-okos-valasztas
Sava 5 termékcsalád: Az okos választás

A Sava bemutatja mély futófelületi mintázattal rendelkező, teljes 3PMSF jelölésű új közúti tehergépkocsiabroncs termékcsaládjának 5. sorozatát, amely a többi teljesítménykritérium terén sem tesz szükségessé kompromisszumokat

Bővebben
Firestone-Performer-85-teszt
Firestone Performer 85 teszt

Bővebben
Novekvo-nepesseg--novekvo-igenyek-Hogyan-lesz-kepes-a-mezogazdasag-lepest-tartani
Növekvő népesség- növekvő igények. Hogyan lesz képes a mezőgazdaság lépést tartani?

Az egy főre eső szántóterület csökken, ezzel szemben egyre nagyobb népességet kell tudni kiszolgálni, nagyobb termelékenységet kell produkálni a meglévő mezőgazdasági területeken.

Bővebben
Michelin-ettermi-kalauz--honnan-is-ered
Michelin éttermi kalauz- honnan is ered?

Avagy miért Michelin csillag a Michelin csillag?

Bővebben
Miert-is-fontos-a-megfelelo-legnyomas
Miért is fontos a megfelelő légnyomás?

Miért is fontos a megfelelő légnyomás? Az abroncs költsége "csak" 5%-a az üzemeltetési költségeknek(a bér, amortizáció,biztosítás, útdíj mellett), viszont a hatása 40%-ot tesz ki a működési költségekből(üzemanyag fogyasztás, javítás karbantartás).

Bővebben
Az-uj-BFGoodrich-off-road-abroncs-
Az új BFGoodrich off-road abroncs

A Michelin bemutatta a BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3 új generációs off-road abroncsát: hó, sár, homok, víz, szikla - ez az abroncs minden akadályt legyőz.

Bővebben
Continental--merfoldkohoz-erkezett-a-digitalis-flottaelemzes
Continental- mérföldkőhöz érkezett a digitális flottaelemzés

A ContiTrack2 méri a bordamélységet, légnyomást, az egyenetlen kopást. Digitálisan lekövethető és analizálható egy erre kifejlesztett felhő rendszerben.

Bővebben
Guminyomas-beallitas-egyszeruen
Guminyomás beállítás egyszerűen

A modern autókban már 2014-től kötelező a TPMS rendszer beépítése a személyautók kerekeibe. Ez azonnal jelzi a sofőrnek, ha esik a nyomás a kerekekben, viszont sokszor a nyomásérzékelő érzékenysége miatt nehéz beállítani a megfelelő értéket. Ez az ötlet nagyban megkönnyíti a feladatot.

Bővebben

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.