Milyen szempontokat kell figyelembe venni nyári gumiabroncs választásánál?

Nem könnyű megmondani azt, hogy melyik a legjobb gumiabroncs, hiszen ami az egyik autósnak tökéletes választás, nem biztos, hogy nekünk is az. Ezért megpróbáltunk összegyűjteni néhány szempontot, amit érdemes figyelembe venni mielőtt nyári gumiabroncsot vásárolnánk.

  1. Gumiabroncs mérete: Az első és legfontosabb, hogy megfelelő méretű gumit vásároljunk. Ehhez nézzük meg a korábbi nyári gumi méretét, vagy ha esetleg nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor a jármű gépkönyvében is tudjuk ellenőrizni.
  2. Mennyit használjuk az autót: Ha hosszabb távokra utazunk az autónkkal, akkor mindenképp érdemes prémium gumiabroncsba beruházni. Ha ugyan gyakran ülünk autóba, de nem megyünk vele nagy távokat, akkor elegendő egy minőségi középkategóriás gumiabroncs. Ha pedig keveset használjuk az autónkat és azt is rövidebb távokon, akkor elegendő egy gazdaságos abroncsot választani.
  3. Az autó teljesítménye: A guminak el kell bírnia az autó teljesítményét. Ezt a gumiabroncs terhelési és sebesség indexéből tudhatjuk, hogy számunkra megfelelő-e. (például 94V jelölés esetén a 94-es szám azt jelenti, hogy egy gumiabroncs maximum 670 kilogrammnyi terhelést bír el, a V betű pedig azt, hogy a maximális sebesség 240 kilométer/óra)

2023.05.16.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.