Gumiabroncs helyes tárolása

Az autónk gumiabroncsai is az évekkel öregednek, de a helyes tárolással sokat tehetünk az élettartamuk növeléséért. A tárolással kapcsolatban két lehetőség közül választhatunk: az átszerelést végző szerviznél történő betárolással, vagy saját otthonunkban történő tárolással. Amennyiben az előbbit választjuk, úgy nem kell aggódnunk, a szakemberek ott jó kézzel bánnak a gumikkal. Ha viszont mi szeretnénk megoldani a tárolást, annak módja is nagyon könnyen megoldható. Nézzük, mire is kell figyelnünk:

  1. Leszerelés után érdemes alaposan megtisztítani a gumiabroncsokat és a felniket is. Hiszen a mintában maradt kosz, kavics idővel ronthat az abroncs minőségén. Különösen igaz ez a téli gumikra, a só maró hatása miatt.
  2. Jelöljük meg az abroncsok helyzetét és aszimmetrikus mintázatú gumik esetén a forgásirányt is. Ez azért fontos, mert a gumiabroncs pozíciója befolyásolja a kopást.
  3. Ha felniről szedtük le a gumikat, akkor egymás mellé állítva tároljuk, hogy elkerüljük az esetleges deformálódást, és időnként forgassuk át. Ha pedig felnivel együtt szedtük le, akkor egymásra fektetve tároljuk.
  4. Nagyon fontos még, hogy ügyeljünk a tárolási körülményekre. Száraz, páramentes helyiségben tároljuk, 15-25 °C közötti hőmérsékleten. Ügyeljünk arra, hogy ne érje direkt napfény, illetve tartsuk távol hősugárzótól.

2024.04.19.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.