Continental- mérföldkőhöz érkezett a digitális flottaelemzés

A Continental a ContiTrack2 szolgáltatással már több mint 1 millió tehergépkocsi abroncsot vizsgált a 2012-es bemutatása óta.

Az ellenörző eszköz és a szoftver amely méri a bordamélységet, a légnyomást az abroncsokban mindezt valós időben. Ez mind része a Continental szolgáltatásának, a lehető legalacsonyabb üzemeltetési költségek elérésének érdekében.

A ContiTrack2 méri a bordamélységet, légnyomást, az egyenetlen kopást. Digitálisan lekövethető és analizálható egy erre kifejlesztett felhő rendszerben. Az adatokat egy összesítő riportba gyűjti a szoftver, ezt egyszerűen le tudjuk kérni akár egy iPad, iPhone vagy Android készülék segítségével. Az összegző azt is kimutatja, hogy mennyibe kerül ha a nyomás nem megfelelő értéken van és ebből adódóan(félrekopás) kell cserélni az abroncsot. A flották segítségére lehet az előrejelzés opció is, mely jelzi a várható gumicsere időpontját.

A selejt gumiabroncs kielemzése segítséget tud nyújtani abban, hogy kiderüljön miért kellett az abroncsot esetleg idő előtt leszerelni. Az adatok felhasználásával a flották meg tudják nyújtani az abroncsok élettartamát, csökkenteni tudják a fogyasztási költségeket, és a gumiabroncsokból adódó leállások valószínűségét.

A figyelő rendszer része továbbá a ContiPressureCheck TPMS, ami monitorozza a valós idejű légnyomást és hőmérsékletet, a ContConnect ami az egész flottát tudja kezelni.

 

2018.05.25.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.